TAKKEN

SLOEBERS

5-8 jaar (3de kleuter - 2de leerjaar)

Klik op het schildje om de leiding van de sloebers te zien! 

Wordt geüpdatet.

De SLOEBERS zijn onze jongste groep. KSA betekent voor hen dus spelen, spelen en nog eens spelen. Ze kunnen zich op elke activiteit verwonderen over de nieuwe ervaringen die ze opdoen. Hun levendige fantasie zorgt ervoor dat ze op reis kunnen naar eender waar, met eender wie, om eender welk probleem op te lossen. Leidsters zijn tijdens deze reizen hun troost en toeverlaat.

SPRINGERS

De SPRINGERS zitten halfweg hun carrière op de lagere school en zijn niet langer de jongste leden van de KSA. Het is een enthousiaste bende die geregeld al echt samen kan spelen. De spelletjes worden al wat complexer. Lang stilzitten is niet aan hen besteed, in onze jeugdbeweging kunnen ze bewegen en willen ze vanalles uitproberen wat thuis niet kan.

Klik op het schildje om de leiding van de springers te zien!

Wordt geüpdatet.

8-10 jaar (3de - 4de leerjaar)

ROODKAPPEN

De ROODKAPPEN vinden in KSA vooral actie en spanning. Ze mogen zelf al eens het initiatief nemen om de activiteiten wat op te vullen, al houdt de leiding wel steeds een oogje in het zeil. Ze zijn de waaghalzen van de KSA, die graag in competitie treden met elkaar. In de jeugdbeweging maken ze deel uit van een hechte groep en maken ze constant nieuwe vrienden.

Klik op het schildje om de leiding van de roodkappen te zien!

Wordt geüpdatet.

10-12 jaar (5de - 6de leerjaar)

JIM

Klik op het schildje om de leiding van de jimmers te zien!

Wordt geüpdatet.

12-14 jaar (1ste - 2de middelbaar)

De leden van 12 tot 14 jaar heten in de KSA de JIM. Ze zijn stilaan 'groot' geworden en mogen de echte wereld gaan verkennen.

Ze gebruiken de vrijheid die ze genieten als pubers om op avontuur te trekken. Ook in de KSA kunnen ze met vanalles gaan experimenteren. Deze groep avonturiers is al redelijk zelfstandig geworden in al wat ze doen. Aangezien de jimmers volop zichzelf aan het ontdekken zijn, leidt dit geregeld eens tot kleine crisissen waar de leidster als moderator nodig is. De activiteiten worden al heel wat avontuurlijker en de vriendengroep heel wat hechter.

SIM

14-15 jaar (3de - 4de middelbaar)

Klik op het schildje om de leiding van de simmers te zien!

Wordt geüpdatet.

KSA wordt voor de SIMMERS een ontmoetingsplaats met vrienden. Ze zullen soms willen stilzitten om wat gezellig te babbelen, maar trekken er even graag eens samen op uit om de meest uiteenlopende stunten te beleven. De leidsters zetten activiteiten op die een uitdaging vormen voor de leden en hen uitnodigen om samen te werken om hun doel te bereiken.
Hierbij wordt al heel wat verantwoordelijkheid doorgespeeld naar de leden zelf en mag de groep geregeld zelf één en ander organiseren. In de KSA mogen ze zichzelf zijn, los van de doordeweekse verplichtingen en verwachtingen.

STIEN

15-17 jaar (5de middelbaar)

Klik op het schildje om de leiding van de stieners te zien!

Wordt geüpdatet.

Eens men 16 is geworden in de KSA, komt men bij de STIEN terecht. Voor hen worden nog heel wat activiteiten georganiseerd, maar ze leren ook de kneepjes van het leiderschap kennen. Ze zijn actief bezig een eigen identiteit op te bouwen en daarin kan de KSA een belangrijke rol spelen.
Ze nemen een zeker engagement op binnen de groep en hebben inspraak in de richting die het uit moet.

Ze maken plannen en keuzes voor de toekomst en denken na over de maatschappij en hoe die er zou moeten uitzien.
Daarnaast draait het natuurlijk ook vaak om gewoon in groep plezier maken en je eens uitleven, zonder je al te veel te moeten aantrekken van de eisen van de 'volwassen wereld'.